Jobs met optie vast steeds populairder

Het aantrekken van de economie is in de uitzendbranche duidelijk merkbaar. De contractvorm “temp-to-perm”, wat we bij Accent ‘jobs met optie vast’ noemen, is sterk in opkomst, blijkt uit de Salary Survey 2017 van Walters People. Jobs met optie vast zijn banen waarbij een kandidaat na een periode via het uitzendbureau te hebben gewerkt in vaste dienst komt bij de opdrachtgever.

Nu de arbeidsmarkt krapper en krapper wordt, zijn werkzoekenden in staat om hogere eisen te stellen aan werkgevers en contractvormen. Veel mensen verkiezen graag de zekerheid van de mogelijkheid op een vast contract boven een flexibel contract. Werkgevers daarentegen blijven huiverig om werknemers een vast contract aan te bieden. Zij geven de voorkeur aan flexibiliteit.

Jobs met optie vast komen tegemoet aan de wensen van beide kanten. De kandidaat heeft uitzicht op een vaste job en de werkgever kan tijdens een flexibele periode een goede inschatting maken van de mate waarin de kandidaat past binnen zijn organisatie. Dat geldt overigens ook voor de kandidaat. Blijkt dat je toch niet helemaal op je plek zit, dan zit je nog niet vast aan een opzegtermijn en kun je makkelijker switchen.

Neem contact met ons op!
Heb je interesse in een job met optie vast? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een werknemer via deze contractvorm in te lenen? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje tussen onze vacatures. We adviseren graag!

Bron: flexmarkt.nl