Anne Goossens - Consultant

Een kijkje in de werkdag van een recruitment consultant bij Accent!

08.30: Ik ben er!
Eerst even mijn mail checken en bijwerken voor we met het ochtendoverleg beginnen. Hierin wordt besproken welke zaken die dag opgepakt moeten worden, zoals welke vacatures we open hebben staan waar kandidaten voor gezocht moeten worden. Na het overleg zijn de taken zijn verdeeld. Ik ga op de verschillende Jobboards (websites waar kandidaten hun cv kunnen plaatsen) op zoek naar kandidaten die op mijn vacatures passen. Nog even wat administratie bijwerken, zoals uren inboeken of een contract aanmaken, en de ochtend is alweer voorbij gevlogen!

13.00
Na de pauze heb ik een intake met een kandidaat die op zoek is naar werk. Ik bespreek een vacature van een klant met hem. En ja hoor, het lijkt hem wel wat! Ondertussen probeer ik deze kandidaat zo goed mogelijk te leren kennen, zodat ik kan bepalen of hij bij het bedrijf past en geschikt is voor de functie. En natuurlijk zodat ik hem goed kan voorstellen aan onze opdrachtgever.

Zodra de kandidaat de deur uit is maak ik het cv op en schrijf ik een introductie over de kandidaat, zodat ik de klant kan overtuigen dat hij echt voor deze kandidaat moet gaan. Daarna zoek ik nog een aantal bedrijven in de regio waar ik deze kandidaat ook graag voor wil stellen, om de kans zo groot mogelijk te maken dat we hem aan zijn droombaan kunnen helpen!

Bingo!
De kandidaat mag direct op gesprek komen bij de klant. Ik bel hem nog even om hem voor te bereiden op het gesprek. Waar moet hij zijn, met wie heeft hij een afspraak, wat kan hij verwachten?

En dan… duimen maar!

Later krijg ik een telefoontje dat de kandidaat morgen mag starten, yes! Dat betekent dat ik ook een leuk telefoontje mag plegen! J Ik breng de kandidaat het goede nieuws en maak daarna zijn contract op. Al snel staat hij weer voor de deur om te komen tekenen. We drinken een bakje koffie, hij heeft nog wat vragen die ik beantwoord en vervolgens gaat hij blij de deur uit om de volgende dag gemotiveerd bij zijn nieuwe baan aan de slag te gaan!

17.30
Na weer een geslaagde dag sluit ik de computer af en ga ik voldaan naar huis!